2016. február 29. | TippekGyógyszer | olvasók: 1256

A gyógyszertárban

Bölcsiből hazafelé beugrottunk a patikába. Jonatán leült az egyik székre. Odaguggoltam mellé, hogy megkérjem, bontsa ki a dobozt és adja oda a szemcseppet, mert csöppenteni fogunk. Nem akarta elsőre, a patikus bácsikat figyelte. Aztán egy történettel folytattam:

— Képzeld, elmesélem neked, mit mondott az egyik patikus bácsi, amikor először jöttünk ide! Lehet nem emlékszel. Hajtsd közben ide a fejed, gyere! — tartottam a tarkója mögé a karomat, a másik kezemben a szemcseppet. Akkor is a bölcsiből jöttünk és lázas voltál, úgyhogy itt vettem lázcsillapítót neked, meg egy lázmérőt. A babuciban (babakocsi) ültél itt, szemben, nyisd csak ki a szemed! — közben belecsöppentettem a szemzugába, és ahogy kinyitotta a szemét, pont belefolyt.

— Jól van, ennyi volt! Ügyes vagy! Várj, ne dörzsöld meg, letörlöm papírzsepivel! Na, mondom tovább. Megvettem a lázmérőt, hogy megmérjem a lázad, de nem akartad hagyni. Erre idelépett az egyik patikus bácsi, hogy ha hagyod, akkor kapsz cukorkát, de akkor sem hagytad. Aztán a másik azt mondta, hogy ha nem hagyod, hogy megmérjem, akkor nagyon beteg leszel! Milyen butaság ez, mi? — tátott szájjal hallgatott, miközben a patikusokat figyelte, de erre felnevetett.

—Mondtam is neki, hogy ilyet ne is mondjon neked, de azt állította, hogy különben nem fogod hagyni! Tudod, mit válaszoltam erre nekik? Azt, hogy úgyis hagyni fogod, csak kell egy kis idő. Talán miután kibontottad a lázmérőt?!

Közben megkértem, hogy tegye vissza a dobozába a szemcseppet, és a történetet innen már csak nektek folytatom, mert őt jobban érdekelte, hogy a dobozzal matasson…

Nem cizellálom, mi járt a fejemben, csak hogy igyekeztem a segítőkészségüket értékelni , de annál jobban esett, mikor félretéve a kétségeimet (Mi van, ha tényleg nem hagyja?), sikerült kikerülni a reflexszerűen jövő helyeslést (Mégis csak ők az egészségügyi dolgozók!), és bizalmat mertem szavazni magunknak. És ettől a felismeréstől úgy megbátorodtam, hogy mikor a férfi azt fűzte hozzá, hogy “Hát magának nagyon jó gyereke van!”, odafordultam hozzá, hogy elmondjam:

— A betegségnél sokkal motiválóbb az empátia, ennyi csak… — aztán gyorsan sarkon fordultam, mielőtt fülig vörösödtem volna…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/janofeke/xdomains/nekunkbevalt.hu/wp-content/themes/superblog/nekunkbevalt/functions.php(1285) : eval()'d code on line 1