Rólunk

Arról, ami nekünk bevált…nekunkbevalt.hu_012_rolunk

Fekete Imola vagyok, a Nekünk Bevált blog szerzője. Ez a kis szöszi itt, előttem már 7 éves, de kezdem jó pár évvel korábbról.

2012. december 24-én 17:17 perckor született meg Jonatán. Apukája könnyek között mondogatta neki, hogy majd együtt fognak csónakázni a Dunán, anyukája ígérgette, hogy sose vonják majd össze a születésnapi és karácsonyi ajándékát…

Konkrét elképzelésünk volt arról, hogyan fogunk gyereket nevelni, amit konkrétan felülírt a gyakorlat. Ezen az úton a megható pillanatok épp úgy utolértek, mint a hirtelen harag, egy erőszakos mozdulat, kétségbeesés. Próbáltuk elhagyni azokat a tipikus mondatokat, kellemetlen hanghordozást, amiről éreztük, hogy zsákutcába vezetnek, mégis kiszaladt a szánkon! Be kellett látnunk, hogy ez nem egy egyszeri feladat, hanem mindennapos gyakorlás, felismerés, tudatosítás és sikerélmény, amikor képesek vagyunk rá. Erről szól a Nekünk Bevált blog.

Egyre többen vagyunk, akik nyitottak egy békésebb szemlélet felé és támogatást, gyakorlati segítséget várnak. Megerősítést, hogy jó az, ahogy csináljuk, nem lesz belőle baj – nem abból lesz a baj –, ha nem verünk a gyerek kezére, nem küldjük a sarokba.

Hála Garamvölgyi Andrea önzetlen fordítói munkájának, a személyes írásaim mellett, már több idegen nyelvű cikksorozatot tettünk szélesebb körben is elérhetővé a kötődő nevelés, büntetésmentes tanítás, pozitív motiválás témájában.

Lelkesít, hogy az írásaim egyre többeknek támogatás és egyfajta bizonyíték arra, hogy játékkal, kedvességgel és szeretettel mindig gördülékenyebben megy minden. És hogy nincs világvége, ha ma egyáltalán nem így sikerült, mert az a jó az életünkben, hogy nem csupán lájkolnivaló állóképek sorozata. Hanem egy élő kapcsolat közte és köztünk, amiben egymást alakítjuk, együtt fejlődhetünk, hibázhatunk és elbizonytalanodhatunk, újragondolhatjuk és példát mutathatunk. Csak legyen merszünk hozzá!

A gyermekünk születésével nem csak arra nyílik páratlan lehetőségünk, hogy egy csöpp kis embert bevezessünk az életbe, hanem arra is, hogy még jobban megismerjük önmagunkat — és egymást. Bevallom, én frontálisan ütköztem az egómmal. De ez a kellemetlen találkozás fejcsóválós felismeréseknek nyitott utat, amik egy színesebb én felé mutatnak, mint amilyennek hittem magam. És azóta meggyőződésem, hogy ha nem torpanunk meg a mártíranyaság határán, onnan csak egy lépés a tudatos boldogság.

Emlékeztessen erre a tátika! Nyitom, csukom, forgatom, mindig más színét mutatja. Látszólag egyformák, hiszen ugyanarra hajtunk mindannyian. De a saját szíve nyomát mindenki a magáén hagyja…

Barátsággal,

Fekete Imola

Kérdéssel-kéréssel keress bizalommal az imola. fekete@gmail.com címen. 

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.