2015. április 13. | AnyaságPárkapcsolat | olvasók: 107

Ki hogyan látja?

A férfi éppen arról mesél, hogyan jöttek össze a feleségével. Az én férjem is elmondta már az ő verzióját, miszerint egyik nap berúgtam a stúdió ajtaját azzal a kérdéssel, hogy na, mikor kéred már el a számom. Erre természtesen én másképp emlékszem. A friss feleség is csak mosolyogva hallgat még mellettem.

Érdekes játék, már nem is tudom ki hozta föl a témát. Szórakoztató, néha kicsit kínos, de leginkább beszédes, hogy kinek milyen részlet maradt meg és mi esett ki teljesen...

A másik szemszöge az, amire sosincs teljes rálátásunk, mégis olyan sokszor vita tárgyává tesszük.

“Nem, az nem így volt, hanem úgy…, és azt mondtad, hogy…, amiré én meg azt…”.

Néha szinte krimibe illő pontossággal ragaszkodom a történtek rekonstruálásához, és kivagyok, ha úgy érzem, hogy a másik meghazudtol! Elferdíti a valóságot! Csúsztat! — az én szemszögemből nézve.

“Tudod mit, akkor neked van igazad!” — veti oda a választ, ami nyilván csak olaj a tűzre, mert nem elégszem meg ennyivel, hiszen ezt eddig is tudtam. Én azt akarom, hogy ő is ugyanúgy lássa, mint én.

Most önkéntelenül is nevetnem kell, de miért nem megy ez akkor, amikor nyakig benne vagyok?! Amikor kipirul az egó az arcomon, és csak a célt látom: megvédeni a saját álláspontomat mindenáron. Ezek mennek a mélyben, én meg csak a madzagok végén lógok, tátogok, kalimpálok, magyarázok.

Aztán sokszor sikerül “életre kelnem”. Visszanyelni a védekezést, a támadást, az iróniát, a szemrehányást — a jól célzott verbális rakétákat. És egyszerűen arról beszélni, ahogy én éltem meg és azt meghallgatni, ahogyan ő. Mert ennyi csak a történet. Olyankor puhán terül el bennem a felismerés, hogy valójában teljesen mindegy, hogy hol az én igazságom, amíg biztosan tudhatom, hogy akivel együtt élek, az a barátom. Nem harcolni jött, nem leigázni, megvezetni vagy kiszipolyozni. Hanem szeretni. Együtt tartani valamerre. Hiszen én is ezért vagyok itt, mellette.

Mindannyiunknak megvan a maga valósága, de ha csak a sajátunkat pörgetjük, és egy lépéssel sem kijjebb, akkor elmulasztjuk a másikat. Mert nem az a baj, ha másképp látunk valamit, hanem az, ha már nincs is kedvünk megosztani egymással…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/janofeke/xdomains/nekunkbevalt.hu/wp-content/themes/superblog/nekunkbevalt/functions.php(1285) : eval()'d code on line 1