2014. augusztus 19. | AnyaságBoldogság | olvasók: 495

Egyensúlyban

Akkor van jól minden körülöttünk, amikor nem vegyül semmiféle érzés a puha szeretetbe, mikor ő rá gondolok. Nem árnyékolja be lelkiismeret-furdalás, azért amit nem tettem meg vagy azért amit igen, nem nyom oldalba csendesen a lemondás, hogy “imádok vele lenni, de…”. Nem homályosítják kétségek, elnyelt sérelmek, magányos félelmek, aggodalom.

Csak egy óriási mosoly bele a világba! Egy villanásnyi kép róla, ahogy felém fut széttárt karokkal és az egész-élmény, egy szívtájékon szétolvadó meleg gömb, amit itt hordozok a pólóm alatt — hetek óta.

Ilyenkor persze elképzelhetetlennek tűnnek a nyögvenyelős napok. Hogy tudtam úgy kiakadni múltkor? Minek elégedetlenkedtem? Hiszen olyan jó vele lenni!

Ésszel felérem már, hogy az ellenpólusnak is megvolt a létjogosultsága és hogy meglesz újra, ha úgy érzem. Mert nem lettem szent, csak anya. Se non-stop jókedvű, se tökéletes.

Vajon mennyi kell belőlem neki és nekem mennyi szabadidő? Mennyi a pihenésből, a mozgásból, az ölelésből, a magányból, a társaságból, a hobbiból, a gondolkodásból, a munkából…?

Most kellene jól körbenézni, hogy lássam mi adja ki a képlet végén a boldogságot nekem, mert ha nem is mindig felhőtlenül áll össze, legalább tudjam, hogy mire kellene odafigyelnem, miért kellene tennem.

Mert nem csak a széljáráson múlik talán, hogy milyen gyakran telepedik vállunkra a kék madàr, hanem attól is, hogy mennyire tudjuk megszelidíteni magunknak…

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/janofeke/xdomains/nekunkbevalt.hu/wp-content/themes/superblog/nekunkbevalt/functions.php(1285) : eval()'d code on line 1