2013. június 24. | AnyaságBoldogság | olvasók: 73

Gondolatok a feledik szülinapodon

Fél évvel ezelőtt, ilyenkor már a kórházban duruzsoltam a pocakomban kuporgó kisfiamhoz, hogy hamarosan találkozunk…

Most itt alszik mellettem és amíg egyik tappancsa a lábamon pihen, van egy kis időm, hogy írjak valami szépet születésének 6. hónapfordulójára. Pontosan 6 hónap, azaz 189 nap, vagyis 4536 óra és kb. 272160 perc. De vajon hány mosoly? Mennyi könnycsepp? Mennyi élmény?

Kezdjem el sorra venni, hogy mennyi minden történt azóta? Hogy utazott már repülőgépen, hajón és az elmúlt hetekben a mellkasomon hordozva együtt fedeztük fel Isztambult? Vagy írjak a fejlődéséről, hogy itt fordult át először a hátáról a pocakjára és hogy tegnap már két kézzel elkapta a feléje guruló labdát? Vagy az anyává válásom folyamatán elmélkedjek? Esetleg keressem meg az utolsó pocakos fotóm és úgy fogjam most magamhoz Jonatánt, mint akkor a pocakban? A szülésélményünkről sem írtam!

Vagy egyszerűen írjam le, hogy egy gombóc van a torkomban és olykor a klaviatúra is elmászik a kezem alatt, mert annyira kitölt itt belül egy érzés, hogy néha még ki is csordul?

Nem illetném csupán csak annyival, hogy ‘a szeretet’, mert más is lapul még ott – a fekete-fehéren túl a színek. Mert kaptam sok türelmet, bevallom, hogy többet is, mint reméltem, kaptam önfeledt örömöt, tengermély érzéseket, empátiát is sokat és odaadó kedvességet, de kaptam mellé hirtelen dühöt, elfojtott könnyeket, olykor bizonytalanságot, kételyt. És ezek között kavarog még a félelem, félelem és féltés, aggódás és bizalom, bizalom magamba és benne és az az egoista hatalom, hogy ő az enyém, meg az elengedést, a szabadon szeretést.

Óriási szélsőségek, ha belegondolunk, így nem lehet gyereket nevelni, ezt is mondhatjuk, de amit leírtam, azok a nyers érzések egymás mellett. Ezt vonja be, itatja át, puhítja fel, érleli egybe és tartja össze a szeretet. Végül az tesz képessé érezni ezt is, megélni azt is. Fél évvel ezelőtt ezt nyújtották át a kisfiammal együtt. Csodálatos egység, ha belegondolunk, így lehet csak gyereket nevelni, ezt is mondhatjuk, de amit leírtam, azok csak betűk egymás mellett, mert rájöttem, amit érzek azt szavakkal nem is lehet…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/janofeke/xdomains/nekunkbevalt.hu/wp-content/themes/superblog/nekunkbevalt/functions.php(1285) : eval()'d code on line 1