
Bár egy újdonsült anyukától nem elvárás, hogy mindig frissen mosott legyen a haja, buki-mentes a ruhája, ne mirelit ebédet dobjon össze és hogy csillogjon a lakás, legalább hétvégére. Ennek ellenére sokunk megkísérli a lehetetlen, és itt-ott lecsípve pár percet, mégis csak rend lesz abban a lakásban. llatos lesz a ruha és legalább egy túrós tészta összejön ebédre. És hogy az édesség se a cukrászdából legyen vasárnap ebédre, itt egy tuti recept, ami nekünk mindig bevált.
Hozzávalók:
15 dkg cukor
30 dkg liszt
1 liter tej
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
sárgabaracklekvár
Összekeverem mixszerrel a hozzávalókat — közben már be is kapcsoltam a sütőt 190fokra—, amikor már homogén a tészta (nem lesz sűrű!), akkor négy ujjal (mindig elfelejtek ecsetet venni…) és vajjal kikenem a tepsit (a legjobb a sütőhöz tartozó nagy és nem túl mély tepsi), beleöntöm a tésztát. Eddigre a sütő is felmelegedett, betolom a tepsit 10 percre, majd ha ez lejárt, visszaveszem a hőfokot 170 fokra és még 40 percig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje. Ezalatt elpakolom az edényeket, feltörlöm a széthullott lisztet és kicserélem a babám pelenkáját. Néha azért odasandítok, hogy nehogy megégjen, akár fordítani is lehet egyet a tepsin, hogy egyenletesen süljenek a szélei is. Baracklekvárral vagy porcukorral meghintve, büszke mosollyal körítve tálaljuk az ebéd után. Jó étvágyat!