2016. január 9. | GyereknevelésDackerülés | olvasók: 127

Amikor törlés nélkül távozik…

Igen, ilyen is volt az utóbbi időben. És vigyorogva fut be a szobába, majd’ hónaljig húzott nadrággal, hogy “Anyaa, kakiltam!”, és gombszemekkel néz rám, ahogy elhalad mellettem. Ó, ne már! — bődültem fel, de vesztemre elnevettem magam, mert nagyon vicces volt az a huncut arc, amit ehhez a világmegváltó ötletéhez társított. Nyilván ezek után a szituáció többször megismétlődött, de már egyáltalán nem tartottam viccesnek.

A határozott, értelmére ható, sőt, ezúttal a popikipirosodás fájdalmával fenyegető beszédeim lényegében hatástalanok maradtak, amikor éppen újra eszébe jutott, Miért ne? alapon. Ha még időben odaléptem a bili mellé, akkor meg letolt gatyával fogta menekülőre.

Az végül is kiderült, hogy ha sikerül visszajutni a fürdőbe, akkor már nem áll ellen. Egyik alkalommal a bilit mostam ki előbb, időt hagyva neki, hogy önként jöjjön vissza a csaphoz. De nem jött, bokája között a bugyival ácsorgott az átjáróban, mint aki jól végezte dolgát — szó szerint…

Láthatóan nem érti még a poén és a nem poén közti különbséget. Hogy amin egyszer-kétszer nevetünk, az harmadjára már nem vicces, pláne, ha ezt jelzem neki, sőt, megindoklom. Persze, ha felkapnám, azzal viccelődve, hogy ő most egy zsák krumpli, akkor azon nagyon kiakadna, mert elrontottam a játékát. Viccre nem kontrázunk rá felnőtt viccel! — ez egy un-fair gyerekszabály a kiskorúság jogán, de jobb, ha betartjuk.

Tehát nem viccelünk. Nem szigorítunk rá. Sakk-matt. Állunk szemben egymással. Ő továbbra is muris számomra, egy letolt gatyás egyméterke, aki egész álló nap felfelé kell nézzen rám. Szeretem, ahogy a haja ilyenkor kétfelé csúszik a homlokán. Viszont, ha még egy percig így állunk, tuti begurulok. Míg ő továbbra is viccesnek tartja, amit csinál, de leginkább engem, amint láthatóan nem tudok előrukkolni semmivel.

Aztán mégis! Már egy ideje a szerepjátékról szól minden. Hol kiscica, hol kutyus, máskor meg tátogva úszik a levegőben (olyankor hal).
— Mutasd meg, hogy totyog be a kiskacsa a fürdőszobába! 
És mutatja, totyog, be is jutott. Ahogy én is, át a dacfalon…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/janofeke/xdomains/nekunkbevalt.hu/wp-content/themes/superblog/nekunkbevalt/functions.php(1285) : eval()'d code on line 1