2015. január 24. | AnyaságApaság | olvasók: 95

Apa sikerélménye

Nagyon lebetegedtem, de szerencsére volt segítségem egy minden bizonnyal a mellkasán piros “S” betűvel, kék kosztümöt viselő apa képében — a pizsomája alatt, ami nagy elfoglaltságában véletlenül egész napra rajta maradt.

Megfigyelhető volt nála is némi érzelmi kilengés, amikor szerelmünk gyümölcse peldául nem vette be az immunerősítőt. Már éppen nyitotta a száját, mikor lecsöppent egy csepp a kanálról az asztalra. Óriási sztori, mutogatni kell és kommentálni, apa persze még tartja a kanalat — kitart. “Oké, akkor kenjük az ujjadra, nyald le onnan!” — nem is rossz ötlet, gondolta anya a háttérben, a vizes borogatás alól. Csakhogy nem nyalta le egyből onnan se, annyira megtetszett neki, hogy nézegette, amíg végigfolyt apa tenyeréig. Ezen a ponton apa távozott, hogy megcsinálja az ebédet…

Nem könnyű belerázódnia egy másik ritmusba. Végülis nekem is mennyi időbe telt! A munkatársai feltehetően nem futnak el a fülhallgatójával, amit többször kell kérjen és mutogatnia hozzá, hogy visszakapja. Más lelkiállapotra kell váltania ahhoz, hogy ellássa, hogy leüljön játszani a fiával. Nehéz a már velem kialakított napi rutint végigvinni, hiszen az ránk lett szabva. Ha ő maradt volna itthon vele, akkor az ő megoldásai mentén rajzolódik ki a napirend.

Viszont a kezdeti elbizonytalanodásra és a hullámokban felforrni készülő agyvíz lehűtésére az a legjobb, ha nekiáll valami új játékra, új szokásra tanítani a kisembert — a saját módszere szerint. Aki mindig nyitott a törődésre és apa figyelmére. Ennek eredményeként mindkettőjüknek sikerélménye lesz. És persze telik az idő.

Este csak pislogtam — még mindig a hideg borogatás alól—, amikor ezek ketten elpakoltak minden játékot és fő attrakcióként a kisfiam szépen visszapakolta a dobozába az új játékát is, amire rázárta a tetőt és a helyére cipelte. Még visszafutott a papírdobozért, amiben kapta, persze mutatta az apjának, hogy az lemaradt és rátette a másik tetejére. Aztán integettek és mentek zuhanyozni.

“Hihetetlen micsoda hangszer egy gyerek… Először egy kis hülyéskedés, akkor megvan a kapcsolat, aztán utána már bármit megcsinál játék közben is, amire kérem.” — így elmélkedett apa a fárasztó nap végén. És akkor még nem is sejtette, hogy ennek a törődésnek a még erősebb kötődés a gyümölcse: kicsi fiú éjjel kétszer is felkelt és nem engem ébresztett fel, hanem kiment a nappaliba, ahol apa próbálta éppen kialudni magát…

Szóval kell ennél több bizonyíték, csajok, hogy mennyire megéri a férfiakat is támogatni az apa szerepben? 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.