2016. június 20. | TippekAjánló | olvasók: 515

A Pilooshoe nekünk bevált

“Gyere, húzzuk fel a zoknidat! Miért vetted le a zoknid? — Jó, de hűvös van még, így könnyen fel lehet fázni! Nehogy fájjon a pisilés! Nézd csak, rajtam is papucs van! Húzz valamit a lábadra!”

Ezek a mondatok tűntek el a reggeleinkből, amióta Pilooshoe bőrmamuszt kapott Jonatán, amit szívesen visel. Mert nem melegíti annyira a lábát, mint a zokni és szereti föntről nézegetni a két kis traktort rajta, amit ő választott. Még burrogni is tudnak egymásnak, magam hallottam, és aminek külön örülök, hogy nem farolnak ki egyik kanyarban sem a lakkozott hajópadlón… A szappanos suvickolást is jól bírta a talpa, miután a homokozás egyszercsak sarazásba torkollott. “De Anya, mire számítottál?” — valami ilyesmit közölt a tekintetével, amikor kérdőn végignéztem rajta. Ami pedig nagyban megdobta a népszerűségét mindkettőnknél: egyedül is bele tud bújni!

Jó pár évvel ezelőtt, egy ügyeskezű anyuka hasonló szándékkal készítette el az első bőrcipőcskét harmadik lánykájának:

“A nagyokkal még panellakásban laktunk, padlószőnyeggel, nem csúszott a zokni és nem is volt hideg a padló. Zoé érkezésekor már a kőpadló, parketta, szőnyeg is kipróbálásra került. Nem jöttek be az itthon forgalomban lévő tappancsos vagy bőrtalpú zoknik, és amikor 2. alkalommal vágódott hanyatt 1 évesen a padlón, elkezdtem keresgélni a neten. Vettem is bőrcipőcskét, de itt szűk volt, ott nyomott. Miután varrni már tudtam, vettem egy kis bőrdarabot, amit addig szabtam, amíg jó nem lett. Aztán készítettem egy szebbet, majd még egyet.”

Ilona a férje bátorítására feltett pár cipőcskét egy hazai, kézműves portálra is, ahonnan meglepően hamar elkeltek.

“Elkezdtem utánajárni: az interneten tanultam éjszakánként a varrási technikákat, keresgéltem az eszközöket, mit mivel, hogyan kell csinálni, a bőrkereskedéseket felkutattam, hogy első osztályú anyagot tudjak venni.”

És hogyan képzeljük el a kezdetet?

“A varrógépem a hálószobánk sarkában állt, egy erős háztartási gép. A bőröket délutánonként elraktam az ágy alá, hogy mire a család hazajön, rend legyen, másnap reggel aztán mindent újra előszedtem. A kislányom 2 éves korára egyedül tudott mintákat kivágni ollóval, ott ült mellettem a földön és dolgozott, amíg én varrtam. Amikor oviba került, kicsit könnyebb lett a helyzet, sikerült egy egyszerű, kis műhelyt kibérelnem, majd hamarosan beruháztam egy ipari bőrvarrógépbe, újabb eszközökbe, nőttek az igények, egyre több lett a rendelés. Mostanra újszülött kortól egészen felnőtt méretig készülnek a puhatalpú bőrlábbelik. Így akár baba és anyukája/ apukája kollekciót is készíthetünk. Télire báránygyapjú talpbéléssel is rendelhetők.”

Ezek után jött az a része, amihez elmondása szerint egy német nyelvtanár bizony nem sokat konyít: marketing, logisztika, internetes eladás, piackutatás, vásározás, megjelenés, stand szakmai rejtelmei és a többi. Online és élő tanfolyamokat végzett el, hogy előbb-utóbb a szeretett hobbi igazi vállalkozássá nőjön.

Ma már a textilszakon végzett nagylánya is segít a tervezésben:

“Egy-egy figurának van néhány jellemzője, ami nagyon tipikus. Ezt ő sokkal jobban látja művészfejjel, mint én. Fontosnak tartom, hogy a minták a cipő viselője felé néznek, hogy játék, szaladgálás, üldögélés közben is örömet szerezzenek neki. A saját kollekciónk mellett egyedi ötleteket is szívesen megvalósítunk.”

A Facebook-oldal és a honlap készítésében és működtetésében pedig a férje közreműködik.

“A férjem támogatása nélkül biztos nem tartanék itt. A legnehezebb talán az egyensúlyt megtartani a család és a munka mellett, ha az ember tulajdonképpen a hobbiját űzi. Néha megkapom a nagyoktól, ha kérem őket a házimunkába való besegítésbe, hogy én csak varrogatok, nem is dolgozom. Nehéz megértetni velük, hogy a hobbi is lehet munka és ebben nagyon szerencsés vagyok…

Ha éppen ilyesmi lábbelit keresnél, akkor szívből ajánlom a Pilooshoe oldalát. Mert a strapabíró bőrcipőcskén túl, egy gondolattal többet is magaddal vihetsz: ahányszor ránézek a kis lábbelikre eszembe jut, hogy ő, aki nem is olyan régen még az ágy alá dugdosta a bőrdarabokat délutánonként — mint most én az irományaimat —, már megcsinálta! Ugyan gyerekcipőben jár, de már a saját céljai felé halad… 😉

  • nem csúszik a padlón
  • puhatalpú
  • traktoros Pilooshoe
  • bírja a mosást
  • Pilooshoe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/janofeke/xdomains/nekunkbevalt.hu/wp-content/themes/superblog/nekunkbevalt/functions.php(1285) : eval()'d code on line 1