2013. június 30. | TippekHozzátáplálás | olvasók: 89

Fagyasztott húspép

…gyufás skatulyányi kesztyűcske, kilós kenyér méretű rugdalózó, iPhone nagyságú sapka. Babánk születésével valószínűleg még jobban fogunk vonzódni a mini holmik iránt, viszont a hozzátáplálás időszakát súrolva ez rémisztő is lehet: iciri piciri tököcske, falatnyi barackpép, cafat husika.

Mégis hogy lehet ilyen liliputi mennyiségeket frissen készíteni nap, mint nap?!

Panni anyukája, Kinga, aki — hogy is fogalmazzunk — korábban rejtve őrízte főzőtudományát, most megosztja velünk a turpisságot, mert anya bizony ezt is megoldja:

“Megfőzöm a húst (csirkemellet, pulykamellet, meg most már adhatok neki vöröshúst) répával, zellerrel, fehérrépával, vöröshagymával és fokhagymával. Miután megfőtt, a húsdarabkákat kiszedem, egy kevés főzőlével összeturmixolom pépesre és ezt teszem a jégkockatartóba. Egy ilyen kocka elég lesz a napi kajába, és így mindig csak a zöldséget kell frissen elkészítenem. Például ma csak a krumplit és a paradicsomot kellett megpárolnom: alul fő a krumpli, a pároló tetejére rátettem a paradicsomot, amit utána még kipaszíroztam, hogy a héja és a magok ne menjenek bele, és a végén a krumplit, a paradicsompürét és egy bélszínkockát összeturmixoltam. Ugyanez rizs+tök+csirkemell kocka vagy rizs+alma+csirkemell kocka kombinációban is bevált.”

Ha neked is van egy-két trükkös megoldás, praktika a tarsolyodban, ami neked bevált, akkor küldj e-mailt az imola@nekunkbevalt.hu-ra. Jelige: “Mert anya megoldja…”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.