2016. december 18. | Sorozatokvárandósság | olvasók: 809

Ezt csináltam szülés előtt

A bakancslista azon dolgok sora, amit az ember meg akar tenni életében, mielőtt feldobná a bakancsot. Én is valami ilyesmire készülök. Hiszen bakancsban csak nem tápászkodhatok föl a szülőszékre! — írtam ezt 1 héttel karácsony ezelőtt, nem is sejtve, hogy nem marad időm már mindenre…

1)  Megnézni a Nicsak ki beszél-t! — no komment. 

Még kakaós süteményt is sütöttem közben . Ez volt az első, igazi, pocakos programom. A film eleje főcíme már gyerekkoromban is lekötött, viszont az nem tűnt fel akkor, hogy Mikó István hangján szólal meg az újszülött. És nem semmi  volt a ’80-as évek kismama divatja: minták,  extra válltömések, 1-1 fehér gallérral vagy óriási masnival megspékelve! És hogy John Travolta nem csak a Szombat esti lázban szexi…

 

2) Elmenni kozmetikushoz!

Tavaly augusztusban voltam utoljára, még az esküvőnk előtt. Meg is jegyezte Beuci, mikor megérkeztem, hogy hozzuk a papírformát: 2010 lánykérés, 2011 esküvő, 2012 gyermekáldás – legközelebb majd a keresztelő előtt megyek hozzájuk. A hozzáértő kezek, a kedvesség, a finom illatok és a figyelmesség ajándékát minden nő megérdemli. Függetlenül attól, hogy a kezelések közben rúgdossa-e valaki vagy sem.

3) Elmenni pedikűröshöz!

A hó pont akkor kezdett el hullani az utcánkban, mikor kiléptem a kapun. A karácsonyra amúgy is kihegyezett érzékeim túlcsordultak, amint megindultam a friss hóban. Az üzletben egy jókedvű pedikűrös és a jelen felett érzett elégedettségem fogadott.

4) Babaváró party a barátnőkkel

Természetesen ezt úgy képzeltem, mint az amerikai filmekben: színes aprósütemények és nagy masnis ajándékdobozok között, pasztell színű kardigánban, Janó gyerekkori fotóit nézegetve azzal a meggyőződéssel, hogy biztosan az ő szemeit örökli a gyermek.

De mi nem ilyenek vagyunk. Helyette jóféle borral, bolognai spagettivel, röhögéssel, beszélgetéssel telt az este. Igyekeztem hozzértő válaszokkal szolgálni a várandósság és szülés tabu kérdéseivel kapcsolatban, miközben a hiányzó részeket saját elméleteinkkel pótoltuk…

5)  Kidekorálni a lakást

Ilyenkor ti is megfogadjátok, hogy idén majd szépen, rendszerezve teszitek el a díszeket…?!

Startra készen vártam a december elsejét, hogy végre előkaphassam a kis, piros fajátékokat, az aranyszínű, vesszőből font csillagokat, a piros és fehér girlandokat.

Bár Janó berzenkedett, hogy ennyivel előre nem szoktuk! —  De ennyivel előre nem is szoktuk tudni, hogy Karácsony körül szülni fogunk!

6)  Biztonságossá tenni az adventi koszorút

Mi mindig házilag gyártottuk: a három lány és anya körbeülte a nagy asztalt, ami tele volt mindenféle terméssel, dísszel. Szép hagyomány, örökítem tovább. És már jóval elővigyázatosabb vagyok, mint 4 éve, mikor 1 méteres lángok csapatak föl a saját készítésű koszorúmból – sanszos, hogy nem megfelelően rögzítettem a gyertyákat…

7)  Elmenni még 2 karácsonyi buliba

Az egyik a szokásos céges karácsony, amikor jókat eszünk, iszunk és üdítő végignézni a kollégákon, amint éppen nem azt csinálják, amit megszoktunk tőlük: eltűnnek a monitorok, az ügyfelek, a timingok, és ott áll egy csapat ember, akik mögött egyedi történetek vannak,  különböző életutak. És ami összeköti őket az egyszerre munka, megélhetés és hivatás – szerintem ezt ünnepeljük ilyenkor.

A másik az Éves Rendes Baráti Karácsony, nagybetűkkel.

Ugyan a 4-5 évvel ezelőtti bulik kicsit más képet mutattak még, mint a mostaniak, mert folyamatos változásban van az összejövetelt leíró létszám/elfogyasztott alkohol mennyiség/időtartam/kiskorúak és kismamák létszáma mátrix, de kétségtelenül ez egy elengedhetetlen karácsony előtti program.

 

8)  Csináltatni pár fotót

Nem gondoltam volna, hogy ez is a listán lesz, de igen: szeretnék pár képet magamról így, pocakkal. Furcsa játéka ez a természetnek: multifunkcionális testrészek, elképesztő méretek, csodás formák – és a test nem kekeckedik, teszi a dolgát.

9)  Először (és utoljára) kivasalni a babaruhákat

Isten hozott Liliputban! Igazán szórakoztató az apró farmernadrágokkal, cukibbnál cukibb rugdalózokkal, csöpp sapikákkal és a szupermenő ingecskékkel szöszmötölni, pláne, hogy most még van rá időm. A “Junior J” feliratú rugdalózót már be is készítettem a kórházi pakkba.

Megfogadva a jótanácsokat: sokat alszom “előre”, simán ledőlök sorozatot nézni délután, aggodalom nélkül eszem meg a vajas, mézes kalácsot késő este és nem átallom megőrizni ezt a szupernyugalmat itt bennem. Így, a 38. héten egyre többször nyilal belém, hogy ennek az időszaknak mindjárt vége lesz. Mert most már az van, amiről akkor ábrándoztam, amikor először adták át a helyet a villamoson…

 

kelt.: 2012. december 16.

illusztrációk: 1., 3., 4.,6., 8.,  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.