2013. március 23. | TippekReceptek | olvasók: 184

Anyabarát tejespite

Bár egy újdonsült anyukától nem elvárás, hogy mindig frissen mosott legyen a haja, buki-mentes a ruhája, ne mirelit ebédet dobjon össze és hogy csillogjon a lakás, legalább hétvégére. Ennek ellenére sokunk megkísérli a lehetetlen, és itt-ott lecsípve pár percet, mégis csak rend lesz abban a lakásban. llatos lesz a ruha és legalább egy túrós tészta összejön ebédre. És hogy az édesség se a cukrászdából legyen vasárnap ebédre, itt egy tuti recept, ami nekünk mindig bevált.

Hozzávalók:

15 dkg cukor

30 dkg liszt

1 liter tej

4 tojás

1 csomag vaníliás cukor

csipet só

vaj a tepsi kikenéséhez

sárgabaracklekvár

Összekeverem mixszerrel a hozzávalókat — közben már be is kapcsoltam a sütőt 190fokra—, amikor már homogén a tészta (nem lesz sűrű!), akkor négy ujjal (mindig elfelejtek ecsetet venni…) és vajjal kikenem a tepsit (a legjobb a sütőhöz tartozó nagy és nem túl mély tepsi), beleöntöm a tésztát. Eddigre a sütő is felmelegedett, betolom a tepsit 10 percre, majd ha ez lejárt, visszaveszem a hőfokot 170 fokra és még 40 percig sütjük, amíg meg nem pirul a teteje. Ezalatt elpakolom az edényeket, feltörlöm a széthullott lisztet és kicserélem a babám pelenkáját. Néha azért odasandítok, hogy nehogy megégjen, akár fordítani is lehet egyet a tepsin, hogy egyenletesen süljenek a szélei is. Baracklekvárral vagy porcukorral meghintve, büszke mosollyal körítve tálaljuk az ebéd után. Jó étvágyat!

 

 

 

Címkék: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.