2013. december 10. | TippekHozzátáplálás | olvasók: 136

Almás trutyi és zabkása

Megesett már, hogy reggeli “frissességemben” valahogy a pelus és a harisnya közé csomagoltam a cumit és csak a következő pelenkázáskor vettem észre, de azért általában gyorsan “bootolok be”. Ezt a 2 babareggelit viszont fél szemmel is el lehet készíteni, ha hirtelen ébredve nem akad több, ajánlom lassan nyíladozó anyukáknak. Plusz lehet egyszerre többet is csinálni, hogy másnap csak melegíteni kelljen.

Almás trutyi
Egy reszelt almát fazékban melegítek, hogy a benne lévő cukor karamellizálódjon, amitől még jobb íze lesz, pár perc után meghintem rizsliszttel és folyamatos kavargatás mellett adagolok még hozzá, hogy olyan állagú legyen, ami nem folyik ki egyből a tálkából, amikor “valakinek” eszébe jut megvizsgálni a tányér alját. Aztán még egy kis vízzel elkeverem és amíg rottyan egyet megcsinálom apoka kávéját…

Zabkása
Nagyon egészéges és finom, kicsiknek cukor nélkül és vízzel főzve, nagyoknak tejjel. Kis fazékban két ujjnyi vizet forralok, beleszórom a natúr zabpelyhet és puhára főzöm, amíg fel nem veszi az összes vizet, ez is pudingszerű lesz. A vizet lehet pótolni, ha kell. Édesítésképpen egy fél banánt szoktam beletörni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.