2014. augusztus 21. | Sorozatokvárandósság | olvasók: 167

Altatási segédeszközök

“Fenntartásokkal hallgatom a hogyan altassuk el a kisbabát történeteket, mert mesélnek a klasszikus hajszárító zúgástól elkezdve a porszívóig, kocsiban zötykölődéstől a mosógépen altatásig mindenről, amihez a találékony szülő folyamodhat. Nem vitom, a szükség kreativitást szül. Persze mindeközben a tudatlanok/tapasztalatlanok magabiztosságával jelentem ki magamban, hogy: “na, nálunk aztán ilyen nem lesz!”.

(Vajon hány hasonló kinyilatkoztatás hangzik el egy várandós nő fejében gyermeke születéséig?)

Mindenesetre – nem vagyok én olyan konok —, körbenéztem hát a lakásban, hogyha a porszívót, hajszárítót nem is vagyok hajlandó bevetni, szükség esetén mivel operálhatok?

Szerencsére ekkor érkezett haza a (minta)apa, kezében egy óriási Heidelberg szkennerrel, amit éppen az operatőr barátjától kapott. Kis idő múlva érdekes hangok szűrődtek be a szobába. A Nikon asztali diaszkenner röfögését már csak-csak megszoktam, és az azt vezérlő 15 éves, ős-Macintosh zajait a szkennerbunkernek kikiáltott szoba felől, de ez most valami egészen földöntúli volt.

…mintha egy űrhajó készülődne épp felszállásra a szomszédos szobából! Magam előtt láttam, ahogy a sötétkék égbolton vörös csóvát húz maga után, miközben milliónyi, némán pislogó csillag figyeli, mi pedig meg sem állunk vele egészen a Zizi bolygóig…”

2012. november 6., 8 hónapos kismamaként

Friss megjegyzés: Ugyan a szkennert végül nem vetettük be, se a porszívót, de természetesen képes voltam képtelen pozíciókba merevedve altatni, és lélegzet-visszafojtva hajolni be vele a kiságyba, hogy letegyem. Amire persze azonnal felriadt, úgyhogy kezdődhetett minden előlről. Most már tudom, hogy a gyermekét elaltatni próbáló szülőnél nincs eltökéltebb lény a földkerekén…

2 hozzászólás ehhez: “Altatási segédeszközök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.