2014. június 19. | Sorozatokvárandósság | olvasók: 321

A babakelengye

 

Harmadik bejegyzés

Olybá tűnik, hogy az igényteremtés délibábja a babavárás idején is kísért. Olyan termékek megvásárlásával, szolgáltatások igénybevételével, amelyekre vajmi kevés szükségünk lehet valójában. De amint tudomást szerzünk létezésükről, elég egy jól célzott üzenet, és egyszeriben rájövünk, hogy nem élet az élet nélkülük (és mennyien dolgoznak a háttérben, hogy megtörténjen ez a pillanat…!).

Számtalan példát hozhatnék, de itt a klasszikus: a székszoknya. Az esküvőnk tervezgetésekor azt sem tudtam, hogy mi az, de amint felvilágosítottak, természetesen magától értetődőnek vettem, hogy a székeket már pedig le kell takarni, és a dekorációhoz színben passzoló masnival rögzíteni.

Vészjósló reakciókat tapasztalok, amint egyre mélyebbre hatolok a babacuccok birodalmába. Mert mivel is néz szembe a gyanútlan, tapasztalatlan, bizonytalan, ám igyekvő, gondoskodni vágyó és esetleg érzelmileg túlfűtött kismama?

“Tummy Tube, a pocakfürdő!” — ez a baba fürösztésére szolgáló vödör, amiben a magzati pózban csücsülő (görnyedő?!) baba az anyai méh biztonságában érezheti magát. Első blikkre természetesen nagyon akartam mind a 8490 forintjáért.

“Ha kiborultál, itt a kiborul tál!” – mondja a hirdetés, ami a maszat és foltmentes, nyugodt étkezések ígéretével kecsegtet. A giroszkópos tál úgy van kialakítva, hogy a belső tál 360 fokban elfordul, ezért sehogy sem borul ki a tartalma. Felmerül a kérdés, hogy hogyan viszonyul később a gyerek egy szimpla tányérhoz…?!

És a krémje:

Az elektromos popsitörlő melegítőt bizony tényleg arra fejlesztették ki, hogy kielégítsék a baba langyos popsitörlő iránti igényét, mert így esetleg a felmelegített és a még meleg matériák találkozása…hát nem tudom.

“Pelenka dzsin” gyorsan (és drágán) teljesíti a család kívánságát a kakis pelenka szagtalan eltárolásával, de feltételezem, hogy majd ebből a speciális szemetesből is manuálisan kényszerülünk továbbítani a tartalmat a FKF Zrt. rendszerébe.

Bevallom, a szopipárna és a pocifix között még hezitálok. Előbbinél az idétlen elnevezés ébreszt bennem kétségeket, mert nehezen tudom elképzelni a mindennapokat olyan felkiálltásokkal, mint hogy “Janó, nem tudod, hova tettem a szopipárnámat?”. Ugyanakkor megbízható forrásból tudom, hogy valóban hasznos, mert szopi közben egyszerre tudja megtámasztani magát az anyuka és a csecsemő. Ugyan a pocifix elnevezés se kutya, viszont elég meggyőzően érvel: ez egy 6in1 funkciós párna, kérem! – már erre begerjed a női agy, mert ugye ezt vétek lenne kihagyni…

Valami fórumon még hírét keltették a gyerek futópadnak (amire ráteszed a gyereket, ha már nagyon fárasztó?!) és a hintlovacskává alakítható bilinek, de jobbnak láttam, ha nem kísértem tovább az ördögöt…

kelt.: 2012. november 2., 11 hónapos kismamaként

Utólagos megjegyzés: és persze lett szopipárna a fenti felkiáltással együtt, ahogy a giroszkópos tálnak, pelenka dzsinnek és még a popsitörlő melegítőnek is létjogosultságot szavaznék utólag, mert hiába az előítélet, ha felülírja a gyakorlat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×

eDM (elektronikus direkt marketing) fogalma:

Minden olyan blogértesítő, e-mail, tájékoztatás stb., ami tartalmazza a blog nevét, megjelölését, tevékenységét.